Je komt in een levensfase dat dames om je heen zich uiten over opvliegers. De “vestjesperiode” weleens genoemd. Van huis uit heb ik dit zelf nooit zo ervaren. Er zijn veel gelijkenissen met mijn eigen moeder en denk dan ook “Dat zal aan mij voorbij gaan”.

Tot op een moment dat ik merk dat mijn eigen lichaam echt aan het veranderen is. Om me heen ervaar ik dingen en gebeurtenissen waar ik me aan ga ergeren. De huid krijgt reacties zoals in de pubertijd. Uit het niets, ineens, komt er een huilbui. En dan, vallen de puzzelstukjes in elkaar.Ik ben in de overgang! Achteraf realiseer ik me dat het al 2 jaar bezig is. De bewustwording van mijn opvliegerig gedrag en drammerigheid. En ik maar denken dat ik al zo goed bezig was! Gezond eten, door 2x per week te trainen bij AV Weert, geen alcohol maar 0.0 en ontspannende massages. Maar toch overkomt het me. En nu? Hoe ga ik deze symptomen zelf aanpakken?

Al jarenlang ben ik beroepsmatig bezig met de alternatieve- en natuurlijke bewustwording. Vanuit deze visie, liever geen gebruik van medicatie. Zelf geef ik graag de cliënten adviezen mee en adviseer producten die regulier, eenvoudig en gemakkelijk te krijgen zijn. De weg met mijn vraag naar de natuurwinkel is voor mij dan ook snel gemaakt. Het advies, een natuurlijke ondersteuning 2x per dag. Een merk met een vogel, voelt goed voor mij. Mijn eigen directe omgeving breng ik vervolgens hiervan op de hoogte. Het mededogen naar het verleden. Op naar het herstel. Enkele dagen later merk ik al dat ik meer in balans kom. Het slapen gaat beter, het energie level verhoogd. En de energie om meer dingen te gaan ondernemen. Ik neem beslissingen die ik voorheen nooit zou hebben gedurfd. Het meer voor mezelf gaan staan, het zelfvertrouwen groeit, de balans komt terug.

In mijn eigen ervaring wordt er wel met elkaar gesproken over de basis dingen van de overgang. De stemmingswisselingen houdt men liever voor zichzelf. Jammer, je kunt elkaar zo goed helpen en ondersteunen. Wij, vrouwen, dames, partners, echtgenote, moeders, vriendinnen die volop in het leven staan! Via deze weg hoop ik dan ook dat de taboe die er hierover nog heerst, wordt doorbroken. Het zou zonde zijn dat je achteraf de scherven niet meer kunt repareren. Heb je vragen hierover en of wil je graag een massage voor de overgang ervaren? Stel ze me per mail paulinecoolen@ziggo.nl of per telefoon 06-36569197.

Geef een reactie