Lentekriebels. Wie herkent ze niet. Als de zon schijnt, word je vroeger wakker en hoor je de vogels vrolijk fluiten. De lente laat je gezicht stralen. De lente geeft je energie. Als de zon schijnt voelen we ons gedragen door energie, door vitaliteit en goede zin. De lente, een mooie tijd van het jaar, een mooi seizoen waar ikzelf veel van hou.

Bij de lentezon dwalen onze gedachten af naar het volgend seizoen, de zomer. We kunnen en mogen nu ook weer bijna alles. Heerlijk deze vrijheid te hebben, heerlijk om plannen te mogen maken. Bij vrijheid hoort ook keuzes maken. Waar gaan we naar toe deze zomer? En hebben we nog voldoende zonnige kleding die ons past, zowel letterlijk als figuurlijk? Gelukkig is daar nu nog voldoende tijd voor, voor het zover is.

Coronakilo’s

Na de winterperiode en vooral na de afgelopen tijd hebben velen onder ons last gekregen van de Corona kilo’s; of te wel een kilootje teveel. Ieder jaar in het voorjaar spelen de reclames van de drogisten en sportscholen daar goed op in. De extra kilo’s kwijtraken is natuurlijk heel fijn. Dit door te sporten en het transpireren te bevorderen is bij velen wel bekend. Maar over de vrijkomende afvalstoffen wordt nauwelijks gepraat. Aan andere ondersteuningen om het lichaam weer in balans te krijgen, wordt meestal niet gedacht.

Disbalans

Vanuit de Traditionele Chinese Methode ,oftewel TCM genoemd, zijn er verschillende inzichten die hierbij belangrijk zijn. Voetreflextherapie benadert deze disbalans vanuit de 5 elementen, via oa de spijsverteringsorganen. Een voorbeeld zijn de darmen.

In de darmen blijven ook vele bacteriën achter die niet verdwijnen als deze bij het afvallen niet worden gestimuleerd.Nieuwe gezondere eetgewoontes zorgen ervoor dat de plaques die aan de darmwand zijn blijven kleven, extra gestimuleerd worden en er zo een nieuwe gewichtsbalans kan ontstaan.

Of bijvoorbeeld de nieren en de blaas. Die moeten tevens de afvalstoffen die vrijkomen bij dit proces, verwerken en uitscheiden. Teveel water van welke bron dan ook zorgt ervoor dat het lichaam koud wordt en verzwakt. Daarom is het belangrijk om de vochtbalans in het lichaam goed te houden. De andere organen van de Chinese orgaanklok worden tevens volgens ieders persoonlijke situatie nader bekeken. En eventueel behandeld tijdens een Voetreflexmassage.

Motivatie

Een Voetreflexmassage geeft de juiste ondersteuning die je hierbij nodig hebt. De eerste aanzet en ook de motivatie om de gewichtsreductie vol te houden. De eerste aanzet is meestal niet moeilijk. Maar het volhouden van de veranderde leefwijze is meestal het struikelblok. Deze verschillende benaderingen in de gewichtsbeheersing zorgen voor het gewenste resultaat waar je niet nu, maar ook in de toekomst tevreden over zult zijn.

Heb je vragen en of is je interesse gewekt, neem gerust contact met me op.Het kan telefonisch via de praktijk 0495-450175 of 06-36569197.Of per mail paulinecoolen@ziggo.nl; praktijkerikcoolen@planet.nl .

Zie ernaar uit je binnenkort te mogen ontmoeten in de praktijk!

Geef een reactie