Yes, je bent geslaagd!. Dit zijn de verlossende woorden die vele jongeren afgelopen periode hebben gehoord van hun mentor. Een periode van hard werken en discipline wordt beloond. Beloond met het veel begeerde papier. Het papier dat opening geeft aan de toekomst.

Toekomst

Wat de toekomst zal brengen, is nog spannend. Al vele jaren ben je aan het onderzoeken welke richting je het beste kunt opgaan. Wat zijn je sterke kanten en welke zijn de mindere kwaliteiten. Waar kun je deze opleiding volgen? Is deze dicht in de buurt van je huidige woonplaats of zal je verder moeten reizen iedere dag? Of is het verstandiger om een kamer te gaan zoeken? Allemaal veranderingen die je nu mag gaan onderzoeken met het diploma van de middelbare school op zak.

Veranderingen

Veranderingen zijn voor ieder persoon verschillend. De een kijkt er naar uit om op zichzelf te mogen wonen. De ander heeft daar minder behoefte aan. Het gaat er niet om hoe je deze verandering beleeft, het gaat om hoe je deze verandering met zelfvertrouwen kunt aangaan. De een verwerkt het door rustig op zijn kamer te gaan zitten, de invloeden en prikkels op een rustige manier te verwerken. De ander gaat “de bloemetjes buiten zetten en kan geen feest of kroegmoment missen”.

De Coronaperiode heeft ons de afgelopen jaren vele stappen terug gezet. Het leven stond stil. Niet alles was meer vanzelfsprekend. Velen hebben dit ook als plezierig ervaren: de rust, weinig sociale druk, niet NEE hoeven te zeggen tegen de ander. Even een pauzemoment. Voor iedereen is deze periode een periode geweest om meer over zichzelf te leren. Te ontdekken wat bij je past. En deze patronen voort te zetten in het nu waarin alles weer open is. Maar lukt dit ook wel? Loop je niet weer vast in het oude patroon? Helaas zullen velen onder ons dit wel herkennen. Maar je wilt niet flauw zijn, doet toch wat de ander van je verwacht. Het voelt niet okë, je voelt je opgejaagd, je voelt je overprikkeld, slaapt slecht, kan je slecht concentreren.

Deze symptomen zijn indicaties om extra steun te ontvangen. Via je lichaam, je voeten, kunnen deze stress gevoelens worden omgezet naar positieve gedachten. Positieve gedachten die je lichaam rust geven, de ontspanning om plezier te hebben in de dingen die je doet, je de kracht geven om weer voor jezelf op te komen. Even een extraatje voor je lichaam via de voeten, het geeft zoveel vrijheid in te zijn wie je bent en graag wilt zijn.

Veranderingen na de zomerperiode gelden ook voor degen die vertrouwd achterblijven. Zij zullen ook een weg in deze nieuwe situatie moeten vinden. Deze periode noemen we een overgangsfase; een metamorfose in het leven. De lege tijd opvullen die voorheen werd opgevuld met het verzorgen en de aandacht en het ondersteunen na schooltijd. Als ouder is het ook een weg samen vinden in deze nieuwe fase. Elkaar weer kunnen “hervinden. Het is tenslotte al zo lang geleden, samenzijn met z’n 2-tjes. Vele jaren geleden begon het daar allemaal mee voordat er gezinsuitbreiding kwam. Een metamorfose is voor zowel de jongeren als de ouders.

Rust

Via een massage ervaart het lichaam de ruimte, de verandering die het nu extra nodig heeft. Naast de rust in het lichaam, ontstaat er meer helderheid in het brein. Het lijf gaat lekkerder aanvoelen en ontdek je weer nieuwe openingen, nieuwe uitdagingen, die even waren weggestopt.

Herken je jezelf of de ander in dit verhaal. Of een ander voorbeeld die impact op een levenssituatie heeft. Schroom niet, bel gerust voor een gesprek, intake of een afspraak via . tel:0495-450175 of 06-36569197 of mail:paulinecoolen@ziggo.nl.

Samen staan we sterker dan het alleen te doen. Die tijd is geweest, je mag gerust vragen.

Tot binnenkort in de praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *