Yes, je bent geslaagd!. Yes, je hebt het studiejaar gehaald!. Dit zijn de verlossende woorden die vele jongeren en jong volwassenen afgelopen periode hebben gehoord van hun mentor. Een periode van hard werken en discipline wordt beloond. Beloond met het veel begeerde papier of positieve studie resultaat. Het papier of resultaat dat opening geeft om vooruit te kijken.

Voel je spanning?

Wat de toekomst zal brengen, is nog spannend. Al vele jaren ben je aan het onderzoeken welke richting je het beste kunt opgaan. Wat zijn je sterke kanten en welke zijn de mindere kwaliteiten. Waar kun je deze opleiding volgen? Is deze dicht in de buurt van je huidige woonplaats of zal je verder moeten reizen iedere dag? Of is het verstandiger om een kamer te gaan zoeken? Allemaal veranderingen die je nu mag gaan onderzoeken met het diploma van de middelbare school op zak.

Veranderingen

Veranderingen zijn voor ieder persoon verschillend. De een kijkt er naar uit om op zichzelf te mogen wonen. De ander heeft daar minder behoefte aan. Het gaat er niet om hoe je deze verandering beleeft, het gaat om hoe je deze verandering met zelfvertrouwen kunt aangaan. De een verwerkt het door rustig op zijn kamer te gaan zitten, de invloeden en prikkels op een rustige manier te verwerken. De ander gaat “de bloemetjes buiten zetten en kan geen feest of festival missen”.

We zullen het niet benoemen. Echter de afgelopen jaren hebben we vele stappen terug gezet. Het leven stond stil. Niet alles was meer vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben deze tijd als plezierig ervaren: de rust, weinig sociale druk, niet NEE hoeven te zeggen tegen de ander. Even een pauzemoment. Voor anderen onder ons paste deze periode helemaal niet bij hun. Het is een periode geweest om meer over jezelf te leren, te ontdekken wat bij je past, een moment van groei in het leven.

Groeien in het leven verloopt niet altijd soepel. Persoonlijk, ben nu 56 lentes jong, heb een pad bewandeld met ups en downs. Het vertrouwen in mezelf heeft deuken gehad. Echter ritme, regelmaat en de steun van mijn naasten en vrienden sta ik nu waar ik nu ben. Heb ook geleerd dat iedere dag zijn uitdagingen en zijn leermomenten heeft. Het komt zoals het komt, omarm het.

Spannende momenten omarmen

Via je lichaam, je voeten, kunnen stress gevoelens worden omgezet naar positieve gedachten. Positieve gedachten die je lichaam rust geven, de ontspanning om plezier te hebben in de dingen die je doet, je de kracht geven om weer voor jezelf op te komen. Het extraatje voor je lichaam via de voeten, het geeft zoveel vrijheid in te zijn wie je bent en graag wilt zijn.

Veranderingen na de zomerperiode gelden ook voor degen die vertrouwd achterblijven. Zij zullen ook een weg in deze nieuwe situatie moeten vinden. Deze periode noemen we een overgangsfase; een metamorfose in het leven. De lege tijd opvullen die voorheen werd opgevuld met het verzorgen en de aandacht en het ondersteunen na schooltijd. Als ouder is het ook een weg samen vinden in deze nieuwe fase. Elkaar weer kunnen “hervinden. Het is tenslotte al zo lang geleden, samenzijn met z’n 2-tjes. Vele jaren geleden begon het daar allemaal mee voordat er gezinsuitbreiding kwam. Een metamorfose is voor zowel de jongeren als de ouders.

Rust

Door een voet – en of lichaamsmassage ervaart het lichaam de ruimte, de verandering die het nu extra nodig heeft. Naast de rust in het lichaam, ontstaat er meer helderheid in het brein. Het lijf gaat lekkerder aanvoelen en ontdek je weer nieuwe openingen, nieuwe uitdagingen, die even waren weggestopt.

Herken je jezelf of de ander in dit verhaal. Of een ander voorbeeld die impact op een levenssituatie heeft. Vraag het, bel me voor een gesprek, intake of een afspraak via . tel:0495-450175 of 06-36569197 of mail:paulinecoolen@ziggo.nl. Samen staan we sterk.

Tot binnenkort in de praktijk!

Geef een reactie