maart, 2022

Het voorjaar is in aantocht. De zon probeert zich nu al van zijn mooiste kant te laten zien. De bloesem van de bomen en struiken springen al uit en de vogels laten zich van hun vrolijkste kant horen. Een moment van het jaar waar de meeste van ons blij van worden en energie van krijgen.

Symptomen

Het voorjaar is het moment dat de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. De vriendelijke roze kleur van de bloesem, de frisse geur en kleur van het gras, de vriendelijke dwarrelende pluisjes uit de lucht. Tevens de zichtbare droogte in onze tuin en natuur. Voor velen onder ons is dit een moment van genieten door te wandelen, te fietsen of onze tuin voorjaars klaar te maken. Echter sommigen ervaren deze periode als een belemmering in hun dagelijkse bezigheden. Reacties hierop kunnen zijn zoals niezen, hoesten, jeukende- en of tranende ogen en of benauwd zijn. Een weerstand dus om van deze buitenlucht te genieten. Terwijl Vit. D uit de zon zo belangrijk is voor onze vitaliteit en weerstand, ons welbevinden.

Mogelijkheden

Via televisie, sociale media en huis-aan-huis bladen worden we geattendeerd op de verschillende mogelijkheden hoe deze klachten te ondersteunen. Bij de drogist en apotheek zijn vele middelen hiervoor te verkrijgen. Vele van ons hebben er baat bij, velen ook echter niet. Ze pakken de symptomen aan, maar raken de basis niet aan.

Een methode om de basis wel aan te raken is o.a. Voetreflextherapie of reflexzonetherapie. Onder onze voeten weerspiegeld nl het hele lichaam. En door de betreffende zones te masseren wordt het lichaam geactiveerd en wordt het herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit is een goede en doeltreffende ondersteuning bij luchtwegproblemen zoals hooikoorts.

Hooikoorts

Het beste zou zijn deze klachten aan te pakken voordat het hooikoorts-seizoen begint. Door omstandigheden van de afgelopen 2 jaar, zijn onze gedachten met hele andere dingen bezig geweest. Nu ook weer, de negatieve aandacht die wordt getrokken naar wat in het oosten van Europa gebeurt. Maar het is zeker niet niet te laat om er nu ondersteuning in te zoeken. Via Voetreflex massages en of natuurgeneeskundige behandelingen die worden afgestemd op jouw behoeften.

Heb je vragen en of zou je contact met me willen opnemen, stel ze me gerust. Het kan telefonisch via de praktijk 0495-450175 of 06-36569197. Of per mail via paulinecoolen@ziggo.nl.

Tot binnenkort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *