Bijhouden van je vak, dat is wat er van je wordt verwacht.

De tijd vliegt voorbij. Het is alweer 6 jaar geleden; het behalen van mijn diploma en de Medische- en Psychosociale Basiskennis. Met daarop volgend de stap; inschrijving van de praktijk in het register van de KvK en het aansluiten bij een geschikte beroepsvereniging. Tijdens de Lockdown, is mijn eerste herhaalvisitatie van de praktijk geweest. Met een goed gevolg sta ik weer geregistreerd als erkend Voetreflextherapeut, Natuurgeneeskundige, van het Fagt voor de komende 5 jaar.

Bijscholen.

Vele jaren heb ik met plezier in de klas gezeten. Zowel theorie als praktijk, geestelijk als emotioneel veel stof gehad om te verwerken. Iedere student zoekt ook een richting die het beste bij hem past. Zelf koos ik meer in de extra verdieping van Veel voorkomende ziektebeelden en Gewichtsbeheersing. Top op heden is dat nog steeds voor mij de leidraad in het behandelen van dit soort klachten van de cliënten.

Onlangs heb ik me kunnen bijscholen in Neuroreflexologie. Naast mijn kennis van en lange ervaring over voeten, wilde ik graag nog meer verdieping van de spieren en zenuwen in de voeten.

Wat is Neuroreflexologie?

Neuroreflexologie richt zich op reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Via de hersenen in de wervelkolom, gaan de zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen, zoals het ademhalingssysteem, het spijsverteringssysteem en het hormonaal systeem. Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt kan deze verschillende klachten veroorzaken. Wanneer een zenuwpunt is geblokkeerd, kan het reflexpunt zeer pijnlijk zijn. Door het innerveren van de betreffende zenuwbanen wordt de zenuw aangezet om informatie weer te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen.

De therapie kan zeer doeltreffend zijn. In de meeste gevallen ervaren de mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Maar hoe langer de pijn aanwezig is, hoe meer tijd het zal vragen om de pijn langdurig te laten verdwijnen.

Het is een energetische en holistische therapie waarbij ervan wordt uitgegaan dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn. Het kan dan ook dan meer dan alleen op het fysieke, lijfelijke niveau plaatsvinden. Het kan daardoor ook op emotioneel, mentaal of spiritueel niveau zijn invloed hebben.

Toepasbaar.

Het is bij een breed scala van aandoeningen en lichamelijke ongemakken toepasbaar. Denk niet alleen aan zenuwpijn of -verlamming en pijnklachten in de wervelkolom en gewrichten, maar ook aan duizeligheid, epilepsie, gebitsproblemen, sinusitis, prikkelbare darm, migraine, hikklachten en huidklachten (gordelroos). Het is een eerste hulp toepasbaar bij bv.keelpijn, epilepsie, hoofdpijn, maar ook voor het verlichten van chronische klachten. Rode vlaggen zijn er niet, tenzij ikzelf me niet gerust over voelt.

Heb je vragen en of heb je interesse in een behandeling, neem gerust contact met me op. Via de telefoon 0495-450175/06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl

Geef een reactie