In ons dagelijks leven worden we omringd door energievreters. Het is niet gemakkelijk; je eigen grenzen aangeven. Wanneer kom je voor jezelf op? Wanneer geef jij je grenzen aan? Je grenzen aangeven is voor ieder persoon anders. Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft zijn krachten, ieder mens heeft zijn valkuilen.

Wanneer merk je dat de ander je niet respecteert in in jouw patronen? Of wanneer ervaar je dat de ander je heel veel energie kost? En wanneer merk je dat je moe bent, maar niet begrijpt waardoor? Het zijn enkele voorbeelden van hoe je kunt ervaren hoe je je voelt. Het kan een reactie zijn na een werkdag als je thuiskomt. Een momentopname wat je je veel later realiseert. Het feestje was erg gezellig, echter ik ben gesloopt!

Vakantieperiode?

De vakantieperiode is bijna in zicht voor velen onder ons. Even afschakelen, even uitrusten en resetten. Het moment waar velen in de zomermaanden naar verlangen. Zie eigen bijlages van Algarve te Portugal. Maar verlangens kunnen weleens tegenvallen. Je bent de hele dag als gezin echt bij elkaar. Niet verdeeld door de dagelijkse beslommeringen tussen de momenten van het ontbijt en van het moment s’ avonds op de bank. De ene persoon heeft behoefte om veel omringd zijn met de ander, de ander liever een moment voor zichzelf. Een rustige plek in de tuin, terugtrekken op de slaapkamer; het luisteren van een podcast, het lezen van een boek, een wandeling maken in de natuur. De balans van het aanstaan is voor ieder verschillend. Je karakter, introvert of extravert, zaakgericht of relatiegericht. Het een is niet beter dan het ander. Ieder mens is uniek, heeft zijn krachten en zijn valkuilen.

Verschillende karakters?

Als therapeut werk ik met verschillende karakters van mensen. Leren uit het studieboek en de dagelijkse omgaan met mensen, komen niet altijd met elkaar overeen. De ervaring leert hoe leerzaam en belangrijk dit is. Het leren omgaan met je krachten en je valkuilen leren te aanvaarden en deze te omarmen. Mijn persoonlijke mening is het beter te voorkomen dan de scherven te moeten repareren. Je bent “nooit te oud om hier mee aan de slag te gaan”.

Je eigen grenzen aangeven?

Zelf mijn eigen grenzen aangeven als therapeut is een hele uitdaging. Ons vakgebied is bekend dat we graag voor de ander willen zijn. Je wilt graag iedereen helpen met hun hulpvraag en niet teleurstellen. Nee zeggen is voor een grens aangeven en geen fabeltjes verkopen. Het werken met mensen geeft me iedere dag veel energie en plezier in het leven. Met jong, oud of met nieuw levensgeluk in de buik. De zon schijnt binnen in me.

Klachten bij deze problematiek zijn oa. hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar zijn, slecht slapen, spijsverteringsklachten, onverklaarbare emoties. Via Voetreflextherapie zijn er verschillende ingangen om je energie niveau te herstellen en in balans te houden. Met eventuele voor jou aanvullende tips en voedingsadviezen die gemakkelijk toepasbaar zijn. Het spreekwoord is er niet voor niets : “Eerst voor jezelf te zorgen, anders kun je er niet voor de ander zijn”.

Heb je vragen en of heb je interesse in een behandeling, neem gerust contact met me op. Telefonisch via de praktijk 0495-450175 of 06-36569197. Of per mail via paulinecoolen@ziggo.nl.

Hopelijk tot binnenkort in de praktijk!