Jeetje dat overkomt jou! Ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je pakt iets vast en oeps het glijdt uit je handen, schiet het in je rug of onderbreek je val met je arm en breek je je pols. Ja, dat zijn dingen die kunnen gebeuren, echter toeval bestaat niet. Meestal gebeurt dit onverwachts, je bent met andere dingen bezig dan te kijken wat je doet, waar je loopt of fiets bijvoorbeeld. Je gedachten zijn bij de deadline, de moeilijke opdracht, de stress van alledaagse werkzaamheden, de combi van werk met privé. Het zijn een paar voorbeelden, je weet van jezelf welke hierbij van toepassing is.

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk. Wie kent het niet. Echter ze zeggen, je hebt het druk met de dingen die jezelf oplegt. Ja zeggen tegen iets wat je eigenlijk niet wilt of liever niet graag doet. Het is ja zeggen om de ander een plezier te doen. Het is ja zeggen omdat je anders er niet bij hoort. Ja zeggen omdat het eigenlijk niet goed voelt. Herkenbaar, herkenbaar, herkenbaar.

Oplossing

Maar hoe los je dit op? Dit is niet zo eenvoudig. Voor mij geldt vanuit rust zie je de mogelijkheden. Hoe je de deadline, de opdracht, de combinatie zakelijk met privé invult. Vanuit rust zie je scherper wat wel of niet werkt. Of even kunt zeggen: “nu even niet, echter ik kom erop terug”. Het is niet dat je de ander tekort doet, het is dat je even voor jezelf zorgt en ook voor de ander kunt zijn op een ander moment.

Al vele jaren heb ik het genoegen om mijn werk als therapeut te mogen uitoefenen. Door vele stappen in de vooruitgang, maar ook de vele stappen even terug gefloten te worden. Leren hoe ik daar zelf mee moet omgaan om er voor mezelf èn ook voor de ander te zijn. Afgelopen zomerperiode heb ik mezelf omgeven door positiviteit, Door beperkt gebruik te maken van moderne technologie en lekker ouderwets een boek te pakken. Dit heeft me meer bewust gemaakt hoe te leven in het nu en niet van: ja maar, ja maar en te piekeren.

Rust vind ik persoonlijk door actief bezig te zijn en ook te luieren. Langer in bed te blijven blijven liggen zonder schuldgevoel, wandelen, tuinieren of een klus te doen. Een verfklus, ja met een oud huis vind je deze zeker. Het geeft me de rust en balans om te evalueren, te genieten en zo meer te zijn voor de ander in het moment. Dankbaar dat ik dit heb ontdekt en mag ervaren. Ik gun jou dat ook. Samen of apart, allebei is oké.

Ervaren

De basis is gelegd te ervaren wat een massage met je doet. Via het lichaam te zorgen voor jezelf en te vitaliseren. Meestal pak je dit pas op als je een klacht hebt.Door regelmaat en het onderhouden van je lichaam, geniet je daardoor meer van de dag. Je ontdekt hoe je dankbaar kan zijn, hoe deze in een positieve flow is verlopen.

Zoals het spreekwoord zegt: “Rusten is wat voor als je ouder bent”. Een beetje eigenwijs zoals ik ben antwoord: “Waarom nu niet?. Nu heb je nog een half leven voor je en deze kun je juist invullen met kwaliteit en kwantiteit”. Pluk de dag, geniet ervan en zorg goed voor je lijf! Begin met een massage!

Heb je vragen en of heb je interesse, neem gerust contact met me op. Telefonisch te bellen naar de praktijk, Kerkstraat 66a te Weert, tel: 0495-450175 of via 06 tel:+31636569197. Of per mail naar mailto:paulinecoolen@ziggo.nl

Tot binnenkort in de praktijk!

Geef een reactie