Dry January, het is een fenomeen wat al enkele jaren een hype is aan het begin van een nieuw jaar. De eerste maand, de hele maand januari geen alcohol te drinken. Een uitdaging om samen te doen met je partner en of vrienden.

Bewustwording

Dry January is een bewustwording wat je leert van gewoontes. Hoe je lichaam reageert om even geen alcohol te nuttigen. Een bewustwording wat het met je lichaam doet. Ontwenningsverschijnselen kunnen er zijn zoals hoofdpijn krijgen, meer gaan transpireren, humeurig worden of meer gaan eten of snoepen. Het lichaam kan ook positief reageren door het hebben van een betere nachtrust, een scherper reactievermogen of meer ontspannen te zijn. Het is een bewustwording wat gewoontes met je lichaam en geest doen.

Gewoontes hebben wel degelijk invloed op je welzijn. Nu wordt er aandacht geschonken aan het drinken van alcohol, maar het kunnen ook andere gewoontes zijn. Denk aan het eten van vlees. Of het dagelijkse gebruik van suiker of zout en of het eten of drinken van voedingsmiddelen waarin ze zijn toegevoegd. De Overheid probeert steeds nieuwe regels of richtlijnen te maken, echter het blijft een klus om de kleine lettertjes te kunnen ontcijferen. De fabrikanten zijn ze te slim af.

Ontwenning

Voetreflextherapie is een massagevorm die door wisseling van ontspannen en activerende druk via de voeten en onderbenen veel klachten kan verhelpen. Het is een ingang om reguliere voetproblemen op te lossen. Maar er zijn ook vele andere mogelijkheden waar de meesten onder ons niet aan denken.

Bij ontwenningen zullen de afvalstoffen uit ons lichaam moeten worden verwijderd. Zoals in de volksmond wordt benoemd: “Het lichaam even resetten”. Een Voetreflexmassage is een ideale werkwijze daarvoor. Zo worden oa. de nieren, de blaas, de huid, de longen en spijsverteringsorganen gestimuleerd. Het herstellend vermogen van het lichaam wordt daardoor geactiveerd en je voelt je door de afwisselende methodiek ook heerlijk ontspannen. Effectief en een feest voor jezelf!

Eigen ervaring

Als therapeut begeleid je cliënten. De slogan luidt: “Door goed voor jezelf zorgen kan je er ook voor de ander zijn”. Enkele jaren geleden ben ikzelf ook deze uitdaging aangegaan. Samen met mijn man Erik geen alcohol te drinken en met onze dochter Linda geen vlees te eten. Deze gewoontes zijn vervangen door 0.0 te drinken en zoveel mogelijk plantaardig voedingsmiddelen te eten. Persoonlijk ervaar deze uitdaging cq. verandering als zeer positief; mijn lichaamvoelt energieker aan, mijn huid voelt rustiger aan en heb veel minder buikklachten na het eten van dierlijke voeding. Samen hebben we als gezin hier een balans in gevonden. En ik vind tevens heel fijn, dat ik via deze weg mijn steentje bijdraag aan het milieu!

OP dit moment heerst er een verkoudheids- en of grote griepgolf in Nederland. Na de feestdagen heb ik het persoonlijk ook mogen ervaren. Gelukkig was ik na een paar dagen door de regel van driemaal R,rust, ritme en regelmaat, snel herstelt.

Maar wat betekent dat voor jou? Zal je ook straks in de maand Februari jouw uitdaging volhouden? Uitnodigingen zullen er altijd zijn voor een gezellig etentje met vrienden of familie of een borrel met een hapje in de horeca. En kan je dan een van deze verleidingen weerstaan? Of voor jou die andere, zoals stoppen met roken? Lukt je dit zelf op eigen kracht of heb je hulp daarbij nodig?

Heb je hierover vragen, ondersteuning nodig of heb je interesse in een massage, neem gerust contact met me op. Telefonisch via 0495-450175 of 06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl/ praktijkerikcoolen@planet.nl.

Tot binnenkort!

Geef een reactie