Waarom zou je nu al de klachten aanpakken terwijl je helemaal geen last hebt? Dit is zeker een goede vraag. We gaan toch ook pas naar de dokter als we ergens last van hebben? Dat is gedeeltelijk een goed antwoord en daarom geef ik je gelijk. Echter in onze privé is onlangs wat voor gevallen en heeft het herstellend vermogen zijn werk gedaan. Een bewijs voor mij als therapeut en partner, dat je het beter kunt voorkomen en of te herstellen dan het te laat zou zijn.

Wat zijn de symptomen?

Het voorjaar is het moment dat de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Na het vochtige weer komt er ruimte voor de uitspringende knoppen van de bomen. De vriendelijke roze kleur van de bloesem, de frisse geur en kleur van het uitlopend gras, fluitende vogels en de vriendelijke dwarrelende pluisjes uit de lucht. Tevens de zichtbare droogte in onze tuin en natuur. Na een koude herfst en frisse winter gaan de bomen en planten groeien en bloeien en kun je hiervan hinder ervaren.

De hooikoortsradar wordt dan vele malen per dag bekeken. We willen op dat moment genieten door te wandelen, te fietsen of onze tuin voorjaars klaar te maken. Echter sommigen ervaren deze periode als een belemmering in hun dagelijkse bezigheden. Reacties hierop kunnen zijn zoals een jeukende neus, niesbuien of geïrriteerde ogen. Het niezen, de hoestbuien, jeukende- en of tranende ogen en of ook benauwd kunnen zijn. Een weerstand dus om van de buitenlucht te genieten. Terwijl Vit. D uit de zon zo belangrijk is voor onze vitaliteit en weerstand, ons welbevinden.

Welke mogelijkheden zijn er?

Via televisie, sociale media en huis-aan-huis bladen kunnen we geattendeerd worden op de verschillende mogelijkheden hoe deze klachten te ondersteunen. Bij de drogist en apotheek zijn vele middelen hiervoor te verkrijgen. Vele van ons hebben er baat bij, velen ook echter niet. Ze pakken de symptomen aan, maar raken de basis niet aan, je immuunsysteem.

Een methode om de basis, je immuunsysteem, wel aan te raken is o.a. Voetreflextherapie of reflexzonetherapie. Onder onze voeten weerspiegeld nl het hele lichaam. En door de betreffende zones te masseren wordt het lichaam geactiveerd en wordt het herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit is een goede en doeltreffende ondersteuning bij luchtwegproblemen zoals hooikoorts.

Hooikoorts nu aanpakken?

Het beste zou zijn deze klachten nu al aan te pakken voordat het hooikoorts-seizoen begint. eerder te vroeg dan geen ondersteuning zoeken voor deze overlast. Via Voetreflex massages en of natuurgeneeskundige behandelingen die worden afgestemd op jouw behoeften.

Heb je vragen en of zou je contact met me willen opnemen, stel ze me gerust. Het kan telefonisch via de praktijk 0495-450175 of 06-36569197. Of per mail via paulinecoolen@ziggo.nl.

Tot binnenkort?

Geef een reactie