Maandagochtend, 06.30 uur. De wekker gaat, het regent buiten, het bed is nog lekker warm. De afgelopen dagen, het weekend, is ontzettend gezellig geweest. Genoten van het samenzijn met elkaar, de fijne gesprekken, elkaar weer even een knuffel kunnen geven.

Oke, ik heb ook liever als ik wakker wordt dat de zon schijnt. Geeft me meer energie dan als ik de druppels op het dakraam hoor. In het leven hebben we veel onder controle, echter het weer helaas nog niet. Je gemoedsrust hoeft er niet door te worden beïnvloed. Het is hoe je hiermee omgaat. Start de nieuwe dag, geniet van een warme douche en een lekker ontbijt. Visualiseer deze mooie herinneringen en geniet na.

Start van de nieuwe week

Maandag, de start van de nieuwe week, is tevens een moment om je lichaam te resetten. Te herstellen van al die lekkere hapjes en drankjes van afgelopen dagen. Het lichaam heeft dit nodig. Even weer in het ritme te komen van soberheid, te herstellen van de sporen die al deze lekkernijen hebben achter gelaten.

Een goede lymfestroom ligt aan de basis van een goede gezondheid. Het helpt bij de afvoer van afvalproducten, beschadigde cellen en ziekteverwekkers. Het lymfestelsel is de hoofd-afvoerroute voor afbraakproducten uit de celstofwisseling en daarmee ons rioolsysteem, terwijl het tegelijkertijd een essentieel onderdeel vormt van het immuunsysteem.

Het spijsverteringsstelsel

Levensstijl

Anno 2024 zijn we bewust geworden wat voeding met je kan doen. Mede door onze westerse levensstijl is het risico op vervuilde lymfe toegenomen. Van de buitenkant zie je niet of de lymfe vervuild is,, maar symptomen wijzen daar op. Oa. huidklachten: een onrustige huid met pukkeltjes, jeuk, rode plekken of eczeem. Eerst ontstaan milde klachten en als dat aanhoudt en erger wordt, ligt het al heel snel voor de hand om daar aan te denken. Of vermoeidheid: die niet overgaat en je niet kan relateren aan iets anders. Het begint vaak ook met darmklachten, een opgeblazen gevoel, winderigheid, last van bepaald eten of het eten van bepaalde levensmiddelen.

De basis

De wereld om ons heen is erg aan het veranderen. Het klimaat, de oorlogen om ons heen, digitale wereld. Aan de basis van veel vervuiling ligt chronische stress. Een ontregelende nervus vagus die in de overlevingsmodus is terecht gekomen en daar blijft hangen. Als je continu aanstaat, maak je veel extra afbraakproducten. Daarom is vermindering van chronische stress voor velen heel belangrijk om te voorkomen dat het lymfesysteem overspoeld wordt door afvalstoffen. Wanneer je veel onopgeloste conflicten hebt met jezelf, je werk, je relaties, je familie, geeft dat uiteindelijk eenzelfde soort vervuiling als wanneer je iedere dag een dikke friet eet.

Het belangrijkste is de bewustwording vanuit jezelf. Dat op te pakken en er wat mee te gaan doen. Vanuit mijn vakdiscipline kan ik het lichaam de rust geven, het herstel van de nervus vagus, het reinigen van het lymfestelsel. Door bv. een lymfemassage de afvalstoffen en de afbraakproducten te stimuleren uit je lichaam te verwijderen. Een zonnevlechtmassage voor je mentale ondersteuning en rust. Naast een ondersteuning in een gezonder voedings- en denkpatroon, waar de darmen ook heel blij van worden

Doelgroep

Voor welke doelgroep is dit geschikt? Voor ieder die met zijn lichaam en welzijn aan de slag wilt. Of je nu jong bent of wat ouder in levensjaren, graag samen zwanger wil worden of een momentje voor jezelf wilt.

Neem gerust contact met me op, voor een vraag, een behandeling of een traject wat we kunnen afstemmen op jouw behoefte. Telefonisch via de praktijk 0495-450175 of via 06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl .

Tot binnenkort in de praktijk!

Geef een reactie