Bij een eerste kennismaking in de praktijk en een Voetreflexmassage hoort een intake. Een anamnese met vragen volgens de westerse reflexmethode en een extra verdieping via de Chinese visie. Maar wat kun je verwachten?

Algemene vragen.

De algemene vragen zijn de vraag wie je bent, waar je woont, wanneer ben je geboren en hoe je telefonisch of per mail te bereiken bent. Voor de zorgverzekering wordt er om je ID en het verzekeringsnummer gevraagd. Dit wordt verder uitgediept met vragen over je klacht. Wat is de reden van Uw komst? Zijn er specifieke klachten? Zijn er beperkingen in het dagelijks functioneren in uw thuis- en of werkomstandigheden?

Chinese visie.

De Chinese visie is een zienswijze vanuit een andere verdieping. Er wordt gekeken om de diepere ziekteoorzaak of ziekteoorzaken te achterhalen. Vanuit de cirkel van 5 elementen wordt door ander soort informatie, via andere invalshoeken naar uw klacht gekeken. Het is gebaseerd op het principe dat symptomen en tekens de conditie van de interne organen en meridianen weerspiegelen.

Wordt het betreffende orgaan leeg gezogen of heeft het extra voeding nodig? Of komen de invloeden van buitenaf/extern of binnen/intern af?Is het een koude door wind of koude voeding òf een hitte door zon of teveel vet of gekruid eten? Daarnaast worden er ook vragen gesteld hoe het met je algemene energieniveau gaat. Ben je fit als je opstaat? Hoe is je slaapritme; slaap je makkelijk door of zijn er tijdstippen dat je wakker wordt of ligt? Hoeveel keren per dag ga je naar het toilet? Hoe ziet de kleur van de urine uit en hoe is de ontlasting van vorm?

Symptomen bij vrouwen.

Bij vrouwen met menstruatie problemen en of overgangsklachtenkomen mogelijk de vragen aan bod zoals hoeveel zwangerschappen je hebt gehad. En over je menstruatie. Op welke leeftijd deze begon, hoe lang duurt de bloeding en gaat deze gepaard met pijn. De conditie van Qi.

Via deze weg hoop ik dat deze informatie je kan ondersteunen bij onze eerste kennismaking. Echter zullen er heus wel dingen zijn, die voor jou onbekend zijn. De anamnese is bedoelt als kader voor de ondersteuning voor jouw herstel en zal in jouw eigen tempo verlopen.

Heb je vragen en of heb je interesse in een behandeling, neem gerust contact met me op. Via de telefoon 06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl

Geef een reactie