Voetreflex / Voetreflex Plus

neem contact op

Wat is Voetreflex therapie?

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten worden reacties in het lichaam opgewekt. Dit is volgens de Westerse methode.

Wat is een VoetreflexPlusmassage?

Bij de VoetreflexPlus TCM behandelingen wordt de Westerse voetreflexmethodiek gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde gecombineerd. Ik behandel dan niet alleen de reflexzones op de voet (westers) , maar ook de energiebanen  (meridianen en accupunctuurpunten) op de onderbenen. Dit kan worden aangevuld met een hoofd- en armmassage. 

De combinatie van beide systemen biedt extra veel mogelijkheden en versterkt de effecten van de behandeling. 

Geschikt voor klachten zoals hoofdpijn, stress, burn-out klachten, vitaliteit, spijsvertering- en gewichtsproblemen, urinewegproblemen (zowel de vrouw als man), luchtwegproblemen, kinderwens en zwangerschap, overgangsklachten, voetklachten en mobiliteit problematiek.

 

 

De doorbloeding, de energiedoorstroming en het zenuwstelsel worden positief beïnvloed. Afvalstoffen kunnen daardoor sneller uit het lichaam worden afgevoerd, blokkades worden opgeheven en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geprikkeld.

Energie-doorstroming

Reflexzonetherapie is afgeleid van een oude massage die is gebaseerd op de energie-doorstroming van het lichaam. In de tijd van de oude Egyptenaren en Noord Amerikaanse Indianenstammen was een soort reflexzone massage al bekend. Ook in China en India is men bekend met de energiedoorstromingen van het lichaam en wordt reflexzone massage al meer dan 5000 jaar in het dagelijkse leven toegepast.

Herontdekt

Begin 1900 werd reflexzone massage in het westen herontdekt. In 1917 publiceerde de Amerikaanse KNO arts Fitzgerald na jaren studie een boek over zonetherapie. Door de lange ervaringen en onderzoeken heeft zij het hele lichaam gere ecteerd op de voeten, in kaart gebracht en schreef in 1938 het boek “Stories the feet can tell”. In 1958 introduceerde Hanne Marquardt de Duitse fysiotherapeute reflexzone massage in Europa.