Erik en Pauline Coolen

Praktijk voor lichaamsgerichte- en voetreflextherapie

 

Aanvullende geneeswijzen

Natuur 27Naast het manuele gedeelte wordt ook op een integrerende manier gebruik gemaakt van andere technieken en therapieën die beschikbaar zijn.

Naast de professionele bagage maakt ook het karakter en het levenspad van de begeleider, de begeleiding tot iets persoonlijks. Als cliënt spreekt je dit aan of niet. Al snel zal blijken of het klikt of niet.

"Vanuit de wijsheid in het moment zelf,
ontvouwt zich dat wat precies nodig is"

Een groeiend vertrouwen in de oergrond, waarin de begeleiding plaatsvindt, zal steeds meer ruimte geven tot een 'laten ontstaan' in plaats van een mentaal doen. Intuïtief wordt dan exact dat gedaan wat ook echt passend is.

 

Bewegen maakt vrij, verlevendigd en geeft ruimte. Het kan een passende manier zijn om je lijf intenser te ervaren.

Als we in contact staan met elkaar, dan is er communicatie. Vaak zijn we ons niet bewust wat de woorden die we uitspreken met de ander en onszelf doen. En natuurlijk ook omgekeerd. Het woord zelf heeft energie op zich.

Niet alleen de handen, maar de algehele presentie van de therapeut geeft maat aan de doorgang van de werkzame energie. Het is een afstemming op de bron des levens. De therapeut werkt als een schakelstation.

Het is bijna onmogelijk om niet, ten dele, te worden meegesleurd door de dynamiek van de maatschappij. Snel, druk, veranderlijk, prestatie, competitie, salaris, uiterlijk en materieel.

Er is een niveau van spanning nodig om te leven. Soms vraagt het leven meer van jou en dat vraagt extra in-spanning. Als deze extra in-spanning te lang of te hoog wordt, kunnen er psychosomatische klachten ontstaan.

Veel mensen ademen net genoeg om te overleven. Ze verbruiken nog geen 20% van hun potentieel. Ook is er vaak geen of weinig innerlijke aandacht gericht op de adem.

Binnen de individuele sessies wordt het Inner Child ( innerlijk kind) werk veelvuldig gebruikt. Dit altijd als een integraal onderdeel van de totale begeleiding.

Eind jaren 90 zijn wij voor het eerst in aanraking gekomen met het systemisch werk. Dat was tijdens de opleiding lichaamswerk in België. Mede dankzij het bijzondere pionierswerk van Bert Hellinger is de ontwikkeling van deze manier van werken in een stroomversnelling gekomen.