Erik en Pauline Coolen

Praktijk voor lichaamsgerichte- en voetreflextherapie

 

Niet alleen de handen, maar de algehele presentie van de therapeut geeft maat aan de doorgang van de werkzame energie. Het is een afstemming op de bron des levens. De therapeut werkt als een schakelstation.

Het werkzame deel is niet persoonlijk van de therapeut zelf, maar vanuit zijn innerlijke verbinding met dit hogere menselijke aspect, bepaald zijn mate van presentie wel de mate van doorwerking naar de cliënt. De intentie die hierbij word ingezet, bepaalt mede de uitwerking.

Hoe minder "ego", hoe meer stromende en werkzame "universele energie".

Werken met aanraking

Elke aanraking, op welke plek op het lichaam dan ook, heeft de potentie van het meest wezenlijke in zich. Cranio-sacraal therapie en voetreflexPlus zijn ook een energetische therapievormen, die werken middels aanraking.

Combinatie mogelijkheden:

Aanraking is te combineren met andere therapeutische middelen. Hierbij valt te denken aan het werken met aandacht en adem naar een specifieke gebied toe. Ook met de energie van een helend woord kan het lichaam beïnvloed worden. Ook bij systhemische Opstellingen werkt een energie meestal zonder een fysieke aanraking.

Werken zonder aanrakingNatuur 2

Energie laten werken op (enige) afstand van het lichaam is wel zeker mogelijk. Dat weten Pauline en Erik ook vanuit hun eigen ervaringen.

Ook werken op grotere afstand is mogelijk. Hierbij stemt de therapeut zich af op de levensbron en richt zich met een liefdevolle helende intentie naar de cliënt toe. De cliënt wordt als het ware "in het Licht gezet".

Quotes

Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Als je iets fouts ziet, bied dan je hulp aan.

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

Het leven is wat je gebeurd, terwijl je andere plannen maakt.