Erik en Pauline Coolen

Praktijk voor lichaamsgerichte- en voetreflextherapie

 

erik klMijn naam is Erik Coolen (1958), ruim 30 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Ik ben 16 jaar getrouwd met Pauline en samen zijn we de trotse ouders van 2 prachtige kinderen, Stan en Linda.

Mijn oorsprong ligt in de fysiotherapie, waarin ik mij volop kon inzetten bij herstel-processen van geblesseerde en soms zieke mensen. Om dit meer vanuit een ruimere visie te kunnen doen, ben ik sinds 1991 gecertificeerd manueel therapeut.

Maar er bleef iets in mij dat op zoek was naar meer. Het bracht me vanuit de manuele therapie naar het werken met baby`s en kleine kinderen.

Sinds 1996 ben ik werkzaam als KISS - therapeut en heb ik al vele baby`s mogen behandelen. Sinds begin 2015 is het register KISS - therapeuten officieel door het KNGF aangemerkt als specialisatieregister: KinderManueel Therapeuten!

Enkele bijzondere en intense ervaringen waren begin jaren 90 de voorbode van een aankomende transformatie. Een moeilijke, pijnlijke en leerzame tijd volgde. Mijn beeld van de wereld en van mezelf stond op z'n kop.

"het helende vermogen van de sjamaan
groeit naarmate hij meer zelf geheeld is"

Emotioneel lichaamswerk bracht mij dieper bij mezelf, zorgde voor een verdergaande ontwikkeling. Andere cursussen en methodieken hebben dit proces ondersteund en versterkt. De in 2004 afgeronde opleiding tot cranio-sacraal therapeut heeft me verrijkt en diepgaand inzicht gegeven in het mysterie van het menselijk lichaam en de mens als geheel.

De verdieping door de Bio-Dynamische werkwijze is een essentiële stap in mijn eigen professionaliteit. Veel ervaring en wijsheid heb ik mogen opdoen dankzij Franklin Sills.
Mijn werkwijze is steeds meer een holistische en eclectische manier van werken geworden. Steeds meer creatief en intuïtief, per sessie kijkend en voelend wat op dat moment de beste methode of techniek is. Ik gebruik een synthese van alle therapieën en technieken die ik in huis heb.Ik word sterk beïnvloed door de grote wijsheidstradities, zoals het Christendom, het Boeddhisme en het hindoeïsme. Ik geloof dat al deze grote tradities de mens bij een, de traditie en de mens zelf overstijgende waarheid brengt. Enkele inspiratiebronnen voor mij zijn mijn eigen kinderen, mijn vrouw Pauline, iedere cliënt, Paul Maes, Etiënne Peirsman, Franklin Sills,Tenga Rinpoche, de Dalai Lama, Nelson Mandela, paus Franciscus, Krishnamurthi, en de mens Jezus Christus.

dalai lama tr rinpoche
 Dalai Lama  Tenga Rinpoche

Het systemisch werken met familie- en organisatie-opstellingen heeft mijn eigen leef- en werkwijze diepgaand beïnvloed. Het werken met "het wetende veld", is wederom een belangrijke stap op mijn eigen pad. Ik ervaar grote dankbaarheid bij het mogen doen van dit mooie werk. Het is steeds meer een samen present komen in het hier en nu, om zodoende te kunnen luisteren naar de wijsheid die zich vanuit de oergrond ontvouwd en duidelijk maakt wat er nodig is en wat er gedaan moet worden.

"kind van deze tijd"

In deze tijd van nieuw bewust worden, (de nieuwe `energetische mens`), dat nodig is om goed en zorgzaam met de aarde en het leven om te kunnen gaan, herken ik ook mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en mijn groeiproces binnen het werk dat ik mag doen. Ik voel mij waarlijk een kind van deze tijd van transformatie.

Voor informatie, behandeling of afspraken:

tel. 0495 - 450 175 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.