Erik en Pauline Coolen

Praktijk voor lichaamsgerichte- en voetreflextherapie

 

Bewegen maakt vrij, verlevendigd en geeft ruimte. Het kan een passende manier zijn om je lijf intenser te ervaren.

"panta rhei, alles stroomt"

Er zijn vele therapeutische vormen waarbij bewegen centraal staat. Daarnaast kun je bewegen ook samen doen. Samen bewegen kan meer vreugde en plezier geven.

Door je lijf lekker te rekken en te strekken, maak je je lichaam soepeler en losser. De intensiteit van de oefening kun je versterken door adem en aandacht in de beweging te brengen.

Bewegen kan ook spelenderwijs. Dit kan het kind in jezelf wakker maken en je eraan herinneren hoe het voelt om het leven moeiteloos te ervaren.

Bewegen kan ook met een gericht doel voor ogen. Bijvoorbeeld ter verbetering van lenigheid of een toename van je ademruimte.

Dans en drama zijn expressieve vormen van bewegen, waarin je kunt leren om jezelf meer naar buiten toe uit te drukken en je te laten zien.

Herhaald bewegen kan het lichaam trainen. Zowel in lenigheid als in kracht en uithoudingsvermogen. Allerlei vormen van sporten zijn hierbij denkbaar. Maar ook regelmatig thuis bewegingsoefeningen doen zorgt voor het gewenste trainingseffect.

"Vorm bepaald functie en functie bepaald vorm"

"de oceaan is steeds hetzelfde,
maar je kunt er op vele manieren in"

Bewegen kunnen we op vele manieren en in verschillende vormen. Maar de diepste beweging is misschien wel het meebewegen in de beweging van het leven zelf en je keuze van handelen dat daaruit volgt.