Nieuwe uitdagingen

Het jaar 2021 telt zijn laatste dagen. Dagen die ook langzamerhand zullen gaan lengen. Deze staan in het teken van de geborgenheid met de allernaasten en geliefden om je heen. In de sfeer van de vele kerstlampjes en kaarsen. Ook bij ons privé staat de naaldboom met heerlijke geur in de woonkamer te schitteren.

Het jaar 2021 begon ikzelf met veel goede moed. Inspiratie werd gehaald uit het vooruitzicht van de verminderde besmettingen. En daardoor langzamerhand weer het oude ritme op te mogen pakken, hele kleine stapjes voorzichtig vooruit. Nieuwe uitdagingen in het vooruitzicht.

Contactberoep

Het werken met mensen, het masseren, is een heel dankbaar vak. Via een mooie ingang de cliënten te mogen ondersteunen met hun klachten of deze te verhelpen. Het maakt me blij, geeft me energie en ook als mens persoonlijke ontwikkeling en groei.

Om het vak als therapeut te mogen beoefenen, stelt de overheid ook eisen. Om als contactberoep aan de vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking te komen. Ieder jaar hebben we een verplichte nascholing op ons vakgebied en vrije invulling. Vrije invullingen van mij zijn heel verschillend. Het bezoeken van vakbeurzen, lezingen te volgen of me extra te verdiepen in een item op het ondernemerschap. Met in gedachten de duidelijke taal van mijn vader “Als je het doet, doe je het goed en geen half werk”.

De afgelopen 3 jaar heb ik me meer verdiept in het vrouwelijke stuk en voetproblemen. Via deze ingang kan ik jonge vrouwen helpen met hun kinderwens te ondersteunen en te vervullen. Tevens bij problematiek in combinatie met een medisch traject. De zwangerschap te begeleiden en de bevalling te activeren. Mooie contacten zijn er gelegd met enkele verloskundige praktijken in Weert en een sport medisch adviescentrum in Weert.

Vanuit mijn lange ervaring als schoenen-verkoopster kijk ik op een andere manier naar voetproblemen. Via deze ervaring ontstond mijn nieuwsgierigheid van Triggerpointmassage en Neuroreflexologie. Triggerpoint helpt goed bij hielspoor, Neuroreflexologie de zenuwbanen te ondersteunen in hun overbelasting. Deze technieken combineer ik met een ontspannende massage.

Immuniteit

De laatste dagen van 2021 probeer ik ook mijn eigen vitaliteit te onderhouden. Door regelmatig te rennen bij AV Weert en te wandelen met Erik en of vrienden. Buiten zijn, bewegen en ontladen. Vitaliteit en rust om weer in jaar 2022 met goede moed te starten en U in de praktijk te mogen verwelkomen.

Mocht je na het lezen van dit stuk vragen hebben of interesse hebben in een behandeling, neem gerust contact met me op. Telefonisch via de praktijk 0495-450175/ 06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl/praktijkerikcoolen@planet.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *