Nobelprijs

Afgelopen week zijn er wereldwijd verschillende nobelprijzen uitgedeeld. Zo werd o.a. de nobelprijs voor de Geneeskunde uitgereikt aan David Julius en Arden Patapoutian. Ze kregen deze mooie beloning voor het onderzoek naar zintuigen in het menselijk lichaam.

Receptoren en signalen

Ikzelf ben hierdoor getriggert. Ze ontdekte de receptoren waarmee ons lichaam temperatuur en aanrakingen voelt. Die receptoren sturen signalen naar de hersenen, waarmee wij herkennen of het warm of koud is, en wat we precies aanraken. Ook het gevoel dat we krijgen bij een stevige knuffel van een geliefde wordt aangestuurd door die receptoren.

Al vele jaren ben ik werkzaam als Voetreflextherapeut. Mijn gevoel is getriggert in 2017. Toendertijd kreeg mijn vader de diagnose alvleesklierkanker. En ook met de bewoording van een arts”Meneer, U heeft gewoon pech”.Bijna 70 jaar oud en altijd hard gewerkt in de reguliere zorg. Veel liefde gegeven aan zijn naasten, echter zichzelf veelvuldig weggecijferd. Zijn proces heeft mezelf heel veel gegeven, een nobelprijs waard. En ook mij het de zet in de goede richting gegeven om op latere leeftijd deze opleiding te volgen. Vanaf dag èèn is mijn gevoel bevestigd.

Aanraking

Ieder mens is uniek. Uniek wie hij of zij is. Ieder mens gaat ook anders om met gevoelens van gebeurtenissen en of ziekten. Met deze vraag komen mensen in mijn praktijk. Via aanraking, het masseren van de onderbenen en voeten en de daarbij horende accupunctuurpunten. Zo wordt als wij in het vak noemen ” het herstellend vermogen gestimuleerd”.

Wetenschap

Voor ons vak is nog geen wetenschappelijk bewijs. Echter door na het masseren van de zone van de schouder en de feedback te ontvangen dat de pijn minder en dragelijker is geworden. Tevens de vraag wat er op de schouder kan liggen. Samen deze bewustwording te bespreken zonder oordeel, zullen de schouderklachten minder worden of herstellen. Ieder mens is uniek. Ieder persoon zal de massages ook anders ervaren. Naast het herstellen van de klacht, ervaart de cliënt de therapie als ontspannend.

Heb je vragen of interesse, bel me op 0495-450175/ 06-36569197 of per mail via paulinecoolen@ziggo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.