Einde nadert

“We zijn er bijna…we zijn er bijna…”. Velen van ons herkennen zich wel in dit jeugdliedje. Een herinnering dat we er bijna zijn met iets moois in het vooruitzicht. Op dit moment is bijna het vooruitzicht van te kunnen doen wat we allemaal heel graag willen doen. Te doen en te laten, in vrijheid te mogen leven. Niet de belemmering van het thuis werken en onze dierbaren alleen mogen ontmoeten op het moment dat anderen dit voor ons bepalen.

Vaccinatie

De eerste vaccinaties zijn al gegeven aan de kwetsbare ouderen van ons, het verzorgend personeel en de ouderen van 85+. Ze zijn bedoeld om ons te beschermen tegen het ziek worden van iets wat nog niet goed bekend is in de Wereld. En wat het voor een gevolgen kan hebben voor onze toekomst en die voor onze kinderen.

We kunnen al bijna weer de dingen doen waar we van genieten. Voor mezelf betekend dat actief bezig zijn in een teamsport, er voor anderen te kunnen zijn, te wandelen of op creatieve manier mijn gedachten los te laten. En je mogen te ontmoeten in veiligheid met de kracht mezelf te kunnen zijn.

Balans vinden

Mijn vertrouwde werkplek is al een tijdje niet open. Dat geeft me het gevoel van “niet vooruit kunnen”. Het gevoel van “op slot zitten” en “niet mezelf” mogen zijn. Helaas heeft het tevens een wisselwerking op mijn humeur en een negatief effect op mijn hormoonsysteem. Echter daarnaast geeft het me wel nieuwe inzichten. Omdat door even niets te mogen doen, kan ik me extra verdiepen in een inspirerend boek en daarnaast te luisteren naar een meditatie op een bekend filmkanaal. Deze geven me andere inzichten in blokkades en belemmerende overtuigingen die ik met mezelf meedraag. Dit vraagt tijd en kost ook energie.

Tijd nemen voor jezelf is iets wat we eigenlijk niet mogen. Je moet in de beweging van de maatschappij meegaan. Continue “Aan staan”. Aanwezig te zijn op plekken om anderen te ontmoeten en gezien te worden. Het te delen via de sociale kanalen. Dit geeft zeker energie aan de ene kant, ook veel druk aan de andere kant. De balans hierin vinden, is dan ook het kunnen en mogen afschakelen.

In het afzetten tegen zit de uitdaging het leren dit te accepteren. De zin en essentie van je leven terug te vinden. Dit kan zich als spanning in je lichaam uitten in een specifiek gebied. Wetenschappelijk is het niet te onderbouwen, maar actieve aanraking is helend voor lichaam en de geest! Onze beroepsgroep, de contactgroep, en U als cliënt zullen dus helaas nog even geduld moeten hebben.

Tot slot

Samen gaat het ons zeker lukken om elkaar nog niet te mogen begroeten in de praktijk. Daarom kun je me voorlopigalleen bereiken per telefoon (04950-450175/ 06-36569197) of per mail (paulinecoolen@ziggo.nl ). Heb je een hulp vraag of andere vragen, neem gerust contact met me op. Tot gauw!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.