Najaar en gewichtsbeheersing

Dit najaar doet de maand september nog zijn uiterste best met het ons geven van extra vitamine D. Deze vitamine hebben we nodig voor onze botopbouw en ons welzijn.

In de jaarkalender van de media staat deze maand in het teken van ” het kwijtraken van de vakantiekilo’s”. U heeft het vast wel eens de afgelopen tijd voorbij zien komen via de huis-aan-huis folders, tv-reclame en of sociale media. Weinigen onder ons zullen daar nu op dit moment gevoelig voor zijn. De zon zorgt nu dat we nog heerlijk genieten cq. vitaliseren. Door oa. een extra wandeling te maken in de buitenlucht, te gaan fietsen of de tuin najaar klaar te maken.

Als de blaadjes gaan vallen en de avonden zich gaan verlengen, kan daar verandering in komen. We verplaatsen onze gezelligheid naar binnenshuis, waar het warm en droog is. De keuzes van ons eetpatroon veranderd ook daardoor mee. We gaan meer kiezen voor de stevige winterstoofpotten en of voor meer zoete lekkernijen. De vakantiekilo’s gaan plaats maken voor blijvende extra kilo’s.

Het is dan ook belangrijk zorg te dragen voor je algemene gewichtsbeheersing. Veel van ons weten wat ze eraan kunnen doen. De bewustwording is er, echter ook het doen en het volhouden. Daar hebben we vaak als mens hulp bij nodig. Alleen, lukt dat niet altijd.

Chinese visie.

Vanuit de Chinese denkwijze wordt er anders naar deze disbalans gekeken. Er zijn verschillende en meerdere visies. Iedere oorzaak en of de factoren die deze disbalans veroorzaken, zijn ook per individu verschillend. Het te verhelpen met pillen en of vervangende repen, te bekijken met de BMI-grafiek of de weegschaal zoals via de Westerse denkwijze, is een hele andere bewustwording.

Wereldwijd zijn we nu al een half jaar in de ban van het virus. Helaas verspreid het zich in Nederland naar een andere leeftijdscategorie. Deze categorie is gewend om te gaan en testaan waar ze maar willen en hebben daarbij vaak een dynamisch sociaal leven. Nu worden ze teruggeworpen op het meer online lessen volgen en het vele thuis zijn en de daarbij horende sociale beperkingen. Deze beperkingen kunnen invloed hebben op verandering van eetpatroon en minder vitaliteit. Kijkende naar de toekomst, meer kans op overgewicht bij de jongeren van 18 jaar en ouder. Wat gepaard kan gaan met emotionele aspecten.

Reflexologie en Craniosacraal therapie.

Ondertussen staat in de jaarkalender week 39 in het teken van de Reflexologie en week 40 voor Craniosacraal Therapie. Door het virus zijn we genoodzaakt te werken volgens de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsverenigingen. Het sociale netwerken is helaas nu dan ook niet verstandig. Via deze weg willen wij U daarom er op attent maken, dat wij deze specialiteiten beoefenen in onze praktijken. Wilt u graag deze vormen van therapie ervaren en of heeft U vragen, neem gerust contact op met Erik en of Pauline. Per telefoon 0495-450175/06-36569197 of via de mail erikcoolen@planet.nl/ paulinecoolen@ziggo.nl. Tot binnenkort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *