Maatregelen en richtlijnen

Maatregelen en richtlijnen van de overheid.

De vakantie periode loopt nu voor bijna iedereen ten einde. De eerste lagere- en middelbare scholen hebben weer hun deuren mogen openen.De studenten bereiden zich tevens voor op het nieuwe studiejaar. Vanuit het kabinet en RIVM zijn er richtlijnen gegeven om de besmettingen in goede banen te leiden; zorg voor 1,5 meter afstand, schudt elkaar geen hand en houd je zoveel mogelijk aan de aangegeven looprichtingen. Zijn er mogelijkheden voor de docenten om de les online te geven, dan worden deze ten zeerste aangeraden. Aldus onze Minister President.

Wij, Erik en Pauline, als praktijkeigenaren hebben tevens een privé leven. We zijn een mooi gezin met 2 uitwonende studerende jongvolwassenen. Bij het begin van de eerste alarmfase is onze jeugd naar het ouderlijke huis gekomen. Vanuit deze plek hebben ze zo hun lessen en meetings gevolgd. Een frisse neus halen werd als gezin genomen. Daarna hebben ze zich af en toe verplaatst naar hun studenten plek. Even om te checken of daar alles in orde was. Het OV, als vervoermiddel, werd daarvoor veelvuldig gebruikt. Mondkapjes plicht werd ook ter harte aangenomen.

Door wijzigingen in het lesrooster werden de data voor de laatste verplichte opdrachten en werkstukken naar achteren verplaatst. Het ging nu even niet anders, het zij zo. De vakantie periode duurde daardoor deze zomer voor beiden slechts een paar weken. En die tijd om te relaxen brachten ze o.a. door met beste vrienden aan de waterkant van de Waal te liggen of op het terras een drankje te nuttigen. Niet slecht dus!

Iedere zomer staat de maand augustus tevens in het teken van een jaartje ouder worden. Een mooie mijlpaal die dit jaar wordt gepland met een huiselijke diner met je beste vrienden uit het Weertse en je studentenstad. Een feest om naar uit te kijken! Uitnodigingen versturen, een feestjurk bestellen, eerste inkopen doen. Voorbereidingen waar je al een hele tijd mee bezig bent.

Persconferentie.

En dan is het dinsdag 18.08.2020 19.00 uur. Een persconferentie 4 dagen voor de geplande dag. Er wordt gespeculeerd dat er richtlijnen aangescherpt zullen worden i.v.m. stijgingen van het aantal besmettingen in Nederland. Je vreest het ergste.

De studenten en jongeren vanaf 13 jaar worden even ten strengste toe gesproken. Houd je aan de richtlijnen. Denk niet dat het jou niet zult overkomen. Met het advies “Houdt feestjes en partijen in huiselijke- en privé sfeer met niet meer dan 6 gasten”!.

Je ouders werken als therapeut die niet gedefineerd zijn als vitaal beroep. Ze hebben, na een verplichte sluiting van 2 maanden, hun praktijken weer mogen opstarten, met alle richtlijnen en maatregelen van dien. Besmettingen en quarantaine willen èn kunnen ze zich dan ook niet permitteren.

Het advies van het kabinet en het RIVM van deze avond is dan ook zeer bepalend. Het feest kan gèèn doorgang vinden door het aantal genodigden. In eerste instantie, een hele grote teleurstelling als jong volwassene. Maar voor de veiligheid van jezelf, je ouders en je vrienden is het toch een verstandig besluit. Gelukkig ontvang je begrip en heel veel steun van de genodigden. De troost dat het volgend jaar een “22” party zal zijn.

Tijdens het schrijven van dit stuk, kwam via de pers naar buiten dat onze eigen Minister van Justitie en Veiligheid zich niet aan de afstandsregel heeft gehouden. Het zou “slordig” en “asociaal” van ons zijn, als deze dag toch zijn doorgang zou hebben gehad. Mijn maag draait (:.

Desondanks willen wij via deze weg, jullie graag informeren dat wij met alle zorgvuldigheid ons werk willen doen. Voorop staat de veiligheid voor U en voor ons. Heeft U vragen, neem gerust contact met ons op via 0495-450175 of 06-36569197 of via praktijkerikcoolen@planet.nl of paulinecoolen@ziggo.nl. Warme groet, Erik en Pauline .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *