Een opluchting.

Eindelijk mogen we weer beginnen. De nieuwe richtlijnen van het R.I.V.M. biedt aan de voortgang van de werkzaamheden van de praktijk weer op te starten. Een hele opluchting dat je weer aan de slag mag met datgene wat je graag doet. Het masseren. De cliënten helpen met hun klachten en daarna ze ontspannen en tevreden de praktijk te laten verlaten.

De Coronaperiode heeft veel van de mensen gevraagd. Ook de versoepeling van de lockdown kost nu nog energie. De alertheid van 1,5 meter afstand van elkaar, de hygiëne maatregelen die je er bewust van maken dat we heel onzorgvuldig met onze eigen gezondheid omgaan. Onze weerstand wordt continue op proef gesteld. Terwijl we zelf al veel kunnen in onze dagelijkse patronen.

Rituelen.

Het begint al in de ochtend met het starten van de dag. Het ritueel van opstaan, douchen, aankleden en het ontbijt. Het ontbijt zorgt dat ons lichaam ons weer op gang helpt voor de hele dag. Tevens ook dat alle afvalstoffen die we de dagen ervoor genuttigd hebben, ons lichaam verlaten via de spijsvertering en onze huid. De spijsvertering is de hele dag en nacht voor ons aan het werk. Bepaalt tevens hoe we ons voelen in de dag door. Wat we nuttigen, hoe we het nuttigen en het zorgt voor ons welbevinden.

Ons welbevinden is een weerspiegeling van wat we eten. In de periodes dat het niet loopt zoals we willen, is gezond eten en bewust eten, niet altijd even gemakkelijk. Je verwennen met troostvoeding is ons velen “aangeleerd”. De snelle hap heeft het door de vooruitgang van de economie, ons ook makkelijk gemaakt, het snel wat nuttigen en weinig tijd nodig te hebben in de keuken of voor de afwas te hebben.

Echter onze spijsvertering is daar niet op gebouwd. Het kan gaan protesteren door obstipatie en of winderigheid. Een opgeblazen gevoel te hebben na het nuttigen van een bepaald voedingsmiddel. En of sterk geurende urine of ontlasting. Je weet zelf niet beter dat het zo is, dat het zo ruikt. Deze bewustwording en de extra ondersteuning zorgen ervoor dat je vitaliteit en het gezond oud worden, worden bevorderd.

Adviezen.

Adviezen kun je volop vinden op het internet. Voeding en de supplementen, het bewegen en ontspannen. Massages worden vaak over het hoofd gezien. De ontspanning die het lichaam krijgt van top, hoofd tot teen. Voetreflexmassage is o.a. een manier om de spijsvertering te stimuleren. Het gebruik van de daarbij horende zones, het masseren van acupunctuurpunten en meridianen zijn een goede extra aanvulling.

Heb je vragen hierover en of wil je graag een massage ervaren, neem gerust contact met me op per mail of via 06-36569197.

Een hele goede gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *