Immuniteit en corona

De periode tussen carnaval c.q. voorjaarsvakantie en Pasen is voor velen onder ons een periode van bezinning. Voor de Limburgse- en Brabantse feestvierder een vastentijd.

Ook voor mij als Hollandse een tijd om me meer voor te bereiden op het voorjaar. Een periode van graag willen genieten van de eerste zonnestralen en van de mooie natuur om me heen.Thuis, niet binnen maar aan buiten extra aandacht te geven. De dikke jas en sjaal te verruilen voor een vlotte zomer- en of spijkerjack. De opperhuid weer de ruimte te geven aan de openlucht. Alleen de realiteit is nu anders, de uitbraak van het corona-virus.

Een ongekende periode

Het is een ongekende periode met kwetsbaarheid, onmacht, onzekerheid en heel veel informatie. Het verwerken, het schakelen en handelen naar wat er is. Normaal gesproken is het een periode om juist met jezelf aan de slag te gaan. Je vitaal genoeg te voelen voor de eerste zonnestraal in je tuin, op het balkon of op je terras. Het reinigen van binnenuit. Het ruimte geven aan lichaam en geest. En het stimuleren van de darmen c.q. de stoelgang voor de extra kilo’s, het reinigen van de extra afvalstoffen die daarbij vrijkomen en de glans van de huid te stimuleren na een periode van veel binnen zitten bij de verwarming of haard. De drogist benut deze periode met reclames voor scrubcrèmes, reinigingskuren en extra vitamines voor de weerstand. Dat zijn de extra ondersteuningen van buiten jezelf. De meeste kracht zit echter van binnen.

De geschikte methode

Voetreflex-massages zijn een geschikte methode om deze innerlijke bron te kunnen mobiliseren. Tevens raakt het hoofd leeg en is er nieuwe energie voor het mooie voorjaar.Massages geven is nu helaas niet aan de orde. Afstand nemen en het lijfelijke contact wordt voorlopig verboden. Wel kun je thuis al veel zelf voorbereiden.

Als je binnen zit, kun je langzaam met de onderkant van de voeten over een harde stuiterbal glijden. Tevens kun je met de enkels naar links en rechts draaien voor een algehele betere doorstroming. Staande of zittend, kijk maar wat goed voor je voelt. Door je linkervoet naar je toe te trekken, kun je met de binnenkant van je rechterhand de linkervoet masseren of andersom. Je kunt draaiende bewegingen maken over de bovenkant van de linker- of rechter teentoppen. Dit specifiek om het hoofd te ontspannen.Geef extra aandacht aan de tenen na het douchen. Goed afdrogen tussen de tenen. Daar zitten de lymfeklieren. Als je naar buiten gaat een wandeling maken op een sneller tempo. Even ’n stukje ontspannen rennen in ons mooi buiten gebied en gebruik te maken van de bestaande toestellen. Om je vitaliteit te stimuleren.

Heb je vragen en of wil je online contact met me hebben, stel ze me gerust per mail of 06-36569197.

Een hele goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *